מצבר סולארי
מצבר סולארי לפאנלים סולאריים פותר משימה חשובה – הוא צובר ואוגר את החשמל שמייצר הפאנלים, ומבטיח את פעולת המערכת בכל שעות היום. מצברים סולאריים שמאפשרים להשתמש באנרגיה סולארית לא רק במהלך היום, כאשר היא מיוצרת על ידי פאנלים, אלא גם בהיעדר אור שמש. לכן, מוקדשת תשומת לב מיוחדת לבחירת מצבר לפאנלים סולאריים.
חברת ORSOLAR מתעסקת במכירה והתקנה של מערכות סולאריות ובמאמר זה נסביר את החשיבות של מצבר סולארי.
תפקיד של מצבר סולארי
מצבר סולארי ממלא תפקיד של מתווך בין מחולל האנרגיה למשתמש הקצה. הוא צובר את החשמל המופק, אוגר את העודפים שלו ואז מספק אותם לצרכן. הנוכחות של מצבר מאפשרת:
- להפיק את המרב מהאנרגיה הנוצרת מתחנת הכוח הסולארית ולייעל את פעולתה;
- לצבור אנרגיה במהלך היום ולהשתמש בה בערב ובלילה;
- להקל על פעולת המערכת בעומסי שיא;
- להגביר את הפונקציונליות של גופי תאורה וצרכני אנרגיה אחרים בימים מעוננים, עם חוסר חשיפה לאור.
מודול המצבר אינו מספק חשמל ישירות לצרכנים, אלא טוען את סוללות האחסון של המעגל. הוא זה שצובר חשמל ואז מעביר אותו לצרכני הקצה. הבקר מווסת את תהליך הטעינה, והמהפך ממיר את הכוח החשמלי של הסוללות בהתאם לפרמטרים של הציוד הצורך.
פרמטרים
רמת פריקה עצמית – מאפיינת את אובדן הטעינה בהיעדר עומס על המצבר, במצב סרק. משקף את יעילות הסוללה במהלך אחסון לטווח ארוך של אנרגיה מאוחסנת. תלוי בטמפרטורת אחסון הסוללה. לדוגמה, פריקה עצמית של סוללות עופרת במהלך אחסון במשך שנה בטמפרטורה של +20 מעלות צלזיוס היא 40%, וב- +5 מעלות צלזיוס – 15% מהקיבולת.
תנאי ההפעלה המותרים – טמפרטורה ואטמוספירה, תלויים בסוג המצבר. ככלל, המצבר רגיש לתנודות טמפרטורה, חימום מעל +40 מעלות צלזיוס ושימוש בכפור מתחת ל-25 מעלות צלזיוס. יש להגן עליהם מפני חום וחשיפה לאש גלויה, לאור שמש ישיר, למים ולמשקעים.
דרישות חשובות להתקני אחסון אנרגיה הן משאב ארוך, פריקה עצמית נמוכה ומגוון רחב של טמפרטורות הפעלה. יש לבחור את מפרטי ההמצבר (קיבולת, זרמי טעינה/פריקה, משקל, מידות, תנאי הפעלה) תוך התחשבות במאפיינים של תחנת כוח מסוימת.
ליעוץ בנושא מצבר סולארי או לרכישה צרו קשר עם חברת ORSOLAR.
צור קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
עוד בנושא
חשמל בשטח
מצבר סולארי
מערכת סולארית עם אגירה
מערכות סולאריות ביתיות
שאלות נפוצות
האם זה משתלם לי כלכלית?
כמובן! אתם תשמחו לגלות כי הגג שלכם יכול להרוויח כסף. בעבר, הקמת מערכת סולארית הייתה השקעה משמעותית, אך בשנים האחרונות ירדו המחירים בכ-80%! היום, הקמת מערכת סולארית היא השקעה חכמה, היכולה להניב הכנסה שנתית מתפוקת החשמל.
האם ניתן לעשות את התהליך על גג בניין או בבית משותף?
כן! יש אלפי גגות כמעט ריקים לחלוטין, מה שמשאיר המון מקום להתקנת פאנלים שיתופיים לדיירי הבניין. והתהליך פשוט מאוד – אחרי אישור של אחוז הדיירים המוסכם, ועד הבית יכול לקדם את התקנת המתקן הסולרי – כך שכולם יוכלו ליהנות מהרווחים.
האם צריך היתר בניה בכדי להתקין את הגג הסולארי?
אנו שמחים להודיע שקיים פטור מהשגת היתר בנייה להקמת גג סולארי עד 7,000 מטר מרובע (700 קילו וואט).
האם ארוויח מההתקנה גם אם צריכת החשמל שלי מאוד נמוכה?
כן! ואפילו תוכלו ליהנות מהרווחים עוד יותר. אין קשר בין צריכת החשמל של הצרכן לבין כדאיות הקמת המתקן, זאת משום שכל החשמל המיוצר יכול להימכר לחברת החשמל.
האם ארוויח מההתקנה גם אם צריכת החשמל שלי מאד גבוהה?
כן. דווקא במצב כזה מומלץ להתקין את הפאנלים הסולאריים – ולמכור את כל החשמל לחברת החשמל. אין קשר בין צריכת החשמל של הצרכן לבין כדאיות הקמת המתקן.
האם צריך לדווח למס הכנסה או למע״מ על המתקן בצורה כלשהי?
לשמחתנו, אין צורך לתקשר כלל עם מס הכנסה ומע״מ ברוב המקרים. בעקבות תיקוני חקיקה שאושרו בוועדת הכספים של הכנסת 2016 לגבי צרכנים ביתיים, קיים פטור ממס הכנסה למערכת סולרית עד הכנסה של 24,000 ש״ח לשנה, ופטור מדיווח למע״מ עד 70,000 ש״ח לשנה.
לכמה שנים מובטחת ההכנסה?
רשות החשמל מתחייבת לתשלום בגין החשמל המיוצר למשך 25 שנה ממועד ההתקנה.
מה עם גגות שאינם ביתיים כמו מפעלים?
גם בגגות אלו ניתן להתקין פאנל סולארי עד 100 קוא"ט ובשטח הנותר ניתן להשתתף בהליכים תחרותיים והסדרות יעודיות. תוכלו למצוא מידע נוסף כאן.